avebe

Avebe mogelijk naar Zernike Campus

Wanneer ze precies komen, is nog onbekend, maar één ding is zeker: Avebe spreekt haar voorkeur uit voor  de Zernike Campus. En de Rijksuniversiteit Groningen wil dat maar al te graag. Op dit moment zitten beide partijen om tafel.

Het is de ambitie van zowel de RUG als die van Avebe: samen de innovatiekracht versterken. En waar kan dat beter dan op een inspirerende plek als de Zernike Campus? Waar studenten, ondernemers én onderzoekers samenkomen. Daarom overweegt Avebe haar Innovatiecentrum met alle marketing en R&D verhuizen van Veendam en Foxhol naar de Campus in de stad.

Wetenschappers en ondernemers werken samen

Het idee is op zichzelf al innovatief: een kennisinstituut en een onderneming die de krachten bundelen. Zo kan inhoudelijke kennis vanuit de wetenschap samen met de kennis van het bedrijf leiden tot innovaties. Avebe ziet voor haar R&D een belangrijke samenwerkingspartner in de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen (FWN) en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de RUG. Maar door de vestiging op de Campus gaan meer deuren open; deuren naar de andere faculteiten van de RUG, maar ook richting de Hanzehogeschool, het UMCG en de reeds gevestigde innovatieve bedrijven. Niet alleen kennis, maar ook hun netwerken kunnen alle partijen delen. En vergeet niet het frisse talent: de studenten, die mee kunnen denken over innovaties.

Waarom op de Zernike Campus?

Wat maakt de vestiging van Avebe op de Zernike Campus zo uniek? Avebe werkt al jaren samen met de RUG, maar door de korte afstand kunnen het bedrijf en de kennisinstelling straks nog intensiever samenwerken. Innovatieve ideeën zullen dus sneller van de grond komen, zich sneller ontwikkelen én vermarkt kunnen worden. De Innovation Labs, de proeftuinen, zijn daarvoor ideaal.

De deuren open

Kennis moeten we delen. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Het vestigen van Avebe op de campus is een belangrijke eerste stap, want zo openen bedrijfsleven en wetenschap letterlijk én figuurlijk hun deuren

Samen bouwen aan morgen

De campus is meer dan alleen een locatie. Het ligt in een bruisende stad met veel nieuwe talenten (Groningen is niet voor niets City of Talent!) en middenin een internationaal netwerk. Zowel Avebe als de RUG zijn ervan overtuigd dat de eventuele samenwerking en de komst van Avebe positief is voor de kwalitatieve en kwantitatieve resultaten. Maar voor het zover is, zijn beide partijen nog in overleg over de mogelijkheden voor een nieuw pand en mogelijke verdere samenwerking.

 

TERUG