EAE

Als internationaal centre of excellence brengt Energy Academy Europe partners en netwerken samen met de focus op de versnelling van de energietransitie. Alle inzet en activiteiten zijn gestoeld op 3 pijlers: onderwijs, onderzoek en innovatie. Het kantoor van Energy Academy is gevestigd op Zernike Campus Groningen in ‘het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland’.

Wereldwijd wordt hard gewerkt aan een duurzame toekomst van onze energiehuishouding. Markt, wet- en regelgeving, innovatieve technologie, de maatschappij in de breedste zin – ze zijn allemaal onderdeel van het systeem. Energy Academy brengt in haar netwerk alles samen: onderwijs en onderzoek (van MBO tot MBA), innovatie-ontwikkeling en -toepassing en marktpartijen.

Locatie en gebouw

Zernike Campus is gelegen in de ‘Energy Valley’, de noordelijke regio van Nederland waar energie-innovatie uitgroeit tot een slim ecosysteem. Dit gebied heeft een historische energiecultuur met ingebedde kennis en kunde en drang naar innovatieve toepassingen.

Het nieuwe gebouw van Energy Academy op Zernike Campus Groningen is 100% duurzaam. Het is een topinstituut waar bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap gezamenlijk werken aan onderzoek en innovatie op energiegebied. Het bouwwerk van bijna 15.000 m2 heeft de hoogste BREEAM-kwalificatie ‘Outstanding’. Het gebouw is een icoon en een vlaggenschip voor de regio. Het is ‘the place to be’ voor energie-experts, ondernemers en studenten. Klik hier voor een goede indruk van de Energy Academy Europe.

Adres

Energy Academy Europe
Nijenborgh 6
9747 AG Groningen
The Netherlands

Contact: www.energyacademy.org/ info@energyacademy.org / +31 (0)50 363 9647