Gebouw Entrance Zernike Campus Groningen

EnTranCe (Energy Transition Centre) is de proeftuin voor toegepast onderzoek naar energie en energietransitie. De proeftuin is gevestigd op Zernike Campus Groningen en maakt deel uit van de Energy Academy Europe.

Hier bouwt het bedrijfsleven, ondernemers en onderwijs aan de energievoorziening van morgen. Als gevolg van het klimaat- en milieuvraagstuk ontstaat er wereldwijd een sterke behoefte aan meer innovatie op het gebied van energieproductie, -distributie en -transport. Noord-Nederland speelt hierop in door EnTranCe op te zetten.

EnTranCe wil een entree zijn om van goede, creatieve idee├źn en voorstellen op energiegebied succesvolle projecten en producten te maken. Voor de verdere uitwerking, ontwikkeling en projectbegeleiding van de energievoorstellen kunnen mensen, bedrijven en aspirant-ondernemers gebruikmaken van de uitgebreide technische faciliteiten die het Energy Transition Centre biedt. Daarnaast kan een beroep worden gedaan op de veelomvattende expertise van zowel het onderwijs als het bedrijfsleven.

Het Energy Transition Centre is een initiatief van:

Deze proeftuin bouwt voort op onderzoek dat plaatsvindt binnen RenQi, waarin KEMA, TNO en de RUG samenwerken.

 

Nadere informatie

Voor aanvullende informatie over EnTranCe kunt u contact opnemen met Jeroen van den Berg, programmamanager Kenniscentrum Energie: j.van.den.berg@pl.hanze.nl

Adres EnTranCe:

Zernikelaan 17
9747 AA Groningen
info@en-tran-ce.org