antibiotics - now

Antibiotics – Now!

Datum: 2 mei 2016 t/m 3 mei 2016

Antibiotics – Now! is een tweedaags congres over de ontwikkeling van nieuwe antibiotica op 2 en 3 mei 2016 in Groningen. Voor het kabinet is de aanpak van antibioticaresistentie een prioriteit tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie in 2016. De ontwikkeling van nieuwe antibiotica is hierin een belangrijk element. Tijdens een tweedaagse bijeenkomst presenteren experts uit binnen- en buitenland de laatste wetenschappelijke inzichten in de hele keten: van probleemdefinitie tot het ontdekken, ontwerpen en synthetiseren van nieuwe antibiotica en het ontwikkelen van alternatieve benaderingen. Het programma vindt u hier.

Kosten en inschrijving

De kosten voor registratie zijn €40,-. U kunt u hier inschrijven. Wilt u graag contact met de organisatie? Dat kan! Stuur dan een mail aan: antibiotics-now@rug.nl

Organisatie Antibiotics – Now!

Prof. Oscar P. Kuipers is voorzitter van het organiserend comité. De organisatie van dit symposium valt onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Academie voor de Wetenschap (KNAW), en wordt financieel gesteund door de Jonge Academie, het UMCG, de RUG Houdstermaatschappij en het Gezamenlijk Gastheerschap Groningen.

 

Er zijn geen berichten gevonden