building the future of health

Building the Future of Health

Datum: 1 juni 2016 t/m 4 juni 2016

Building the Future of Health is een grote internationale conferentie die in juni 2016 plaatsvindt in de stad Groningen. Het agendeert de bijdrage die onze gebouwde omgeving kan leveren aan een goed en gezond leven.

Kan de gebouwde omgeving ons helpen langer gezond te blijven? Kan het ons inspireren om meer te bewegen? Biedt het – samen met een gezonde levensstijl – een medicijn tegen welvaartsziekten als obesitas en diabetes? Hoe zorgen we voor schoon water en schone lucht? Welk effect heeft de verandering van het klimaat? Hoe zien onze ziekenhuizen er straks uit? En vooral: welke rol kan het ontwerp bij dit alles spelen? Deze vragen – en meer – staan centraal in de internationale conferentie Building the Future of Health.

Building the Future of Health markeert een fundamentele omslag in het denken over onze zorg en volksgezondheid. Als we met zijn allen ouder en gezonder (willen) worden, dan ligt de sleutel in een andere, bewustere levensstijl. Voedingspatronen, omgevingsfactoren, voldoende beweging en hun onderlinge wisselwerking spelen een grote rol. Gezondheid is daarbij niet langer alleen verbonden met gezondheidszorg. Investeren in het voorkomen van ziekte wordt belangrijker dan het voortdurend uitbreiden van het aanbod van medische voorzieningen. Preventie is het sleutelwoord en bovendien de enige remedie tegen de al stijgende zorgkosten.

Programma Building the Future of Health

Voor meer informatie over het congres, het programma, inschrijving en verblijf in Groningen, kijk dan op deze site.

Er zijn geen berichten gevonden