ontmoeting met ben feringa

Een ontmoeting met Ben Feringa

Datum: 3 april 2017 , Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Nobellezing en gesprek met Coen Verbraak

Hij is de trots van Groningen. Een briljant en gepassioneerd onderzoeker, die de meest prestigieuze wetenschappelijke prijs ter wereld kreeg voor zijn moleculaire machines: Ben Feringa. In december kreeg hij uit handen van de Zweedse koning de Nobelprijs voor de scheikunde. Hij groeide op in het Drenthse Barger-Compascuum, op de boerderij, maar raakte gefascineerd door de scheikunde en de mogelijkheden om een nieuwe (nano)wereld te scheppen. Hij ontwikkelde een door licht aangedreven nanomotor, ontwierp een moleculaire auto en kwam vorig jaar met een ronddraaiend motormolecuul dat chemische energie gebruikt, waardoor het beter geschikt is voor gebruik in het menselijk lichaam. In zijn Nobellezing Op avontuur in de nanowereld vertelt hij vol passie over zijn onderzoek. Waar ligt de kiem van deze passie voor wetenschap? Hoe kreeg hij zijn ideeën en hoe wist hij ze te verwezenlijken?

Een ontmoeting met Ben Feringa

Topinterviewer Coen Verbraak (Kijken in de ziel) gaat in gesprek met Ben Feringa tijdens deze bijeenkomst in de reeks van Studium Generale. Ook het publiek kan vragen stellen. Kortom, een boeiende ontmoeting met onze eigen Nobelprijswinnaar, met muzikale bijdragen van de Groningse band Swinder en een lofdicht van Esmé van den Boom, huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen.

Let op! Maakt u gebruik van een rolstoel, wilt u dit dan tijdig aan de organisatie (Studium Generale) doorgeven?

Vragen voor Ben Feringa?

Heeft u een vraag aan Ben Feringa? Stel deze via twitter met #studiumferinga. Wie weet wordt uw vraag live beantwoord. Op deze avond wordt het boek ‘Nobel op de kaart’ ten doop gehouden. Dit boek over Nederlandse Nobelprijswinnaars bevat een fonkelnieuw hoofdstuk over Ben Feringa. Het is na het programma te koop voor een gereduceerd tarief van €19,90 en je kunt het laten signeren door de auteurs en Ben Feringa.

Tickets:

Kosten: €6,-/€3,- voor SGG-kortingspashouders en studenten. Klik hier om tickets te kopen.

Er zijn geen berichten gevonden