hanze inkoopseminar

Hanze Inkoopseminar

Datum: 26 januari 2017 , Tijd: 12.00 - 18.00 uur

Op donderdagmiddag 26 januari 2017 wordt bij de Hanzehogeschool Groningen voor de twaalfde keer het Hanze Inkoopseminar gehouden. Dit jaar is het thema: ‘Going Local.’

Going Local

Steeds vaker staat er in de vakliteratuur dat inkoop in de toekomst vooral gaat over het creëren van waarde. Waarde kan op vele manieren worden uitgelegd; traditioneel was aandeelhouderswaarde het enige dat telde, voor marketeers is klantwaarde belangrijk en publieke organisaties spreken over ‘value for taxpayers money’. De afgelopen jaren is daar maatschappelijke waarde aan toegevoegd, waarmee duidelijk wordt gemaakt dat milieu- en sociale aspecten een belangrijke rol moeten spelen als het gaat om het inkoopbeleid van bedrijven en instellingen.

Het lectoraat Inkoopmanagement van de Hanzehogeschool Groningen werkt in twee projecten samen met inkopers en ondernemers om maatschappelijke waarde in de praktijk te brengen: het project Maatschappelijk Toegevoegde Waarde voor Stad&Regio en de Gebiedscoöperatie Westerkwartier in het project REFRAME. Deze projecten hebben naast het thema maatschappelijke waarde als belangrijk kenmerk dat ze staan voor welzijn en welvaart in Noord-Nederland.

Gastsprekers

Tijdens het Hanze Inkoopseminar leiden de gastsprekers Piet Fellinger (purchasing director bij Neopost Technologies BV) en Willem Foorthuis (lector Duurzaam Coöperatief Ondernemen van de Hanzehogeschool) het thema Going Local in vanuit praktijk én wetenschap. Dag voorzitter is Marcel Nieuwenweg. Hij is docent communicatieve vaardigheden, radio/tv-presentator en dagvoorzitter. Marcel Nieuwenweg is al een aantal jaren het gezicht van Noord Vandaag, het nieuwsprogramma van RTV Noord.

Locatie Hanze Inkoopseminar

Het Hanze Inkoopseminar wordt gehouden in de Energy Barn. De Energy Barn werd door studenten van de Hanzehogeschool Groningen, leerlingen van het Alfa-college, docenten, bedrijven en (eind)gebruikers samen gerealiseerd volgens het cradle-to-cradle principe. De Energy Barn werd in opdracht van energieproeftuin EnTranCe (onderdeel van de Hanzehogeschool) gebouwd en staat op de Zernike Campus (Zernikelaan 17).

Het meest actuele programma en de aanmeldingsmogelijkheden van het Hanze Inkoopseminar staan hier.

Er zijn geen berichten gevonden