regiofinale first lego league 2016

Regiofinale First Lego League 2016

Datum: 10 december 2016 , Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Op zaterdag 10 december vindt de regiofinale First Lego League 2016 plaats bij de Van Doorenveste van de Hanzehogeschool op Zernike Campus Groningen. De First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten hebben elk jaar een ander thema, dat gedefinieerd wordt in de “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales.

Kun jij net zo hard brullen als een leeuw? Of blaffen als een hond, kwaken als eend of piepen als een muis? Het FIRST®LEGO® League seizoen 2016/2017 ANIMAL ALLIESSM gaat namelijk over harige, gevleugelde en geschubde dieren. Meer dan 28.000 teams van kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar*, uit meer dan 70 landen zullen deze dieren in de ogen kijken. Hoe kunnen mens en dier elkaar helpen?

FIRST LEGO League (FLL®) daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het TRASH TREKSM seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

Locatie regiofinale First Lego League 2016

De locatie van de regiofinale First Lego League 2016 is bij de Hanzehogeschool op Zernike Campus Groningen. Het precieze gebouw wordt nog bekendgemaakt. Voor meer informatie, klik hier.

 

Er zijn geen berichten gevonden