regiofinale first lego league

Regiofinale First Lego League

Datum: 12 december 2015 , Tijd: 10.00 - 18.00 uur

Kun jij net zo hard brullen als een leeuw? Of blaffen als een hond, kwaken als eend of piepen als een muis? Het FIRST®LEGO® League seizoen 2016/2017 ANIMAL ALLIESSM gaat namelijk over harige, gevleugelde en geschubde dieren. Meer dan 28.000 teams van kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar*, uit meer dan 70 landen zullen deze dieren in de ogen kijken. Hoe kunnen mens en dier elkaar helpen?

De FIRST LEGO League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het ANIMAL ALLIESSM seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

Regiofinale First Lego League locatie

In de regio Drenthe/Groningen vindt de regiofinale First Lego League plaats bij de Hanzehogeschool op de Zernike Campus Groningen.

* In Nederland is de maximumleeftijd 14 jaar, kijk op www.firstlegoleague.nl voor de voorwaarden voor inschrijving.

 

Er zijn geen berichten gevonden