Summer School Junior Techniek

Datum: 6 juli 2015 t/m 9 juli 2015 , Tijd: 9.30 - 16.00 uur

In de week van maandag 6 juli t/m donderdag 9 juli organiseert het Knooppunt Techniek van de Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met Zwaartepunt Energie een Summer School Junior Techniek voor nieuwsgierige kinderen van 10 t/m 15 jaar. Er kunnen maximaal veertig kinderen meedoen.

Summer School Junior Techniek voor nieuwsgierige kinderen

De Summer School Junior is bestemd voor kinderen die nieuwsgierig en onderzoekend zijn, ongeacht het niveau. Vier dagen lang gaan de kinderen aan de slag met wetenschap om een antwoord te vinden op allerlei interessante onderzoeksvragen. Bijvoorbeeld: hoe programmeer je een robot zodat hij een eenvoudige opdracht uitvoert? Of: hoe ontwerp je iets voor de 3D-printer? Workshops worden o.a. verzorgd door docenten van het instituut voor Life Science & Technology, het instituut voor Engineering, EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en de faculteit Biologie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen €100,-; voor minima (in de stad Groningen houders van een Stadjerspas) is een korting mogelijk van €40,-.

Programma

De dagen duren van 09:30-16:15 uur en zijn onderverdeeld in een workshop in de ochtend (10:00-12:30 uur) en een workshop in de middag (13:30-16:00 uur). Tijdens de lunch (zelf meenemen) vindt er op woensdag een sport en spel activiteit plaats bij het Instituut voor Sportstudies. De kinderen worden de hele dag, van en naar de workshops, begeleid en ondersteund door studenten.

Opgeven kan via het e-mailadres summerschooljunior@org.hanze.nl.

Er zijn geen berichten gevonden