Summerschool OPTIMAX

Summerschool OPTIMAX

Datum: 9 augustus 2015 t/m 28 augustus 2015

Van zondag 9 tot en met vrijdag 28 augustus doen ruim vijftig internationale studenten onderzoek bij de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) van de Hanzehogeschool Groningen. Tijdens de Summerschool OPTIMAX bekijken studenten en docenten van verschillende bacheloropleidingen uit Engeland, Noorwegen, Zwitserland, Portugal en Nederland de mogelijkheid tot het verlagen van doses radioactieve straling met behoud van goede diagnostische beeldkwaliteit.

Het is de derde keer dat de OPTIMAX Summerschool plaatsvindt. Negentien artikelen van de eerste Summerschools in Manchester (2013) en Lissabon (2014) zijn gepubliceerd in het blad Radiography, ook is er een E-book uitgeven (http://usir.salford.ac.uk/34439/). Daarnaast zijn het afgelopen jaar verschillende presentaties geweest tijdens het congres van de European Society of Radiology in Wenen. Er is een toenemende belangstelling voor het onderzoek bij ziekenhuizen. Dit jaar participeren het Martiniziekenhuis Groningen en het UMCG met geanonimiseerde gegevens in het onderzoek en het beschikbaar stellen van apparatuur voor research.

Op uitnodiging van de Hanzehogeschool nemen dit jaar twee studenten van de Central University of Technology, Free State (CUT) South Afrika deel aan het onderzoek. De opleiding MBRT plaatst elk jaar elf studenten op stageplekken bij ziekenhuizen in Zuid-Afrika en wil op deze wijze daarvoor bedanken.

De studenten focussen tijdens hun periode in Groningen niet alleen op het onderzoek, maar ook de cultuur komt aan bod. Zo geven alle nationaliteiten een presentatie over hun land en wordt er een grote tour door Groningen en ommeland gehouden.

​De grote finale vindt op vrijdagochtend 28 augustus plaats tijdens een posterpresentatie, waar ook geïnteresseerden van harte welkom zijn.

Voor meer informatie: http://optimax2015.hanze.nl.

 

Er zijn geen berichten gevonden