symposium over talentontwikkeling

Symposium over talentontwikkeling

Datum: 3 februari 2017 , Tijd: 14.30 - 18.00 uur

​Ter ere van de promotie van docentonderzoeker Carla Geveke is er op vrijdag 3 februari van 14.30 – 17.30 uur een klein symposium over talentontwikkeling bij de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen.

Carla Geveke promoveerde vorige week aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar proefschrift draagt de titel “It’s not rocket science: Developing pupils’ science talent in out-of-school science education for Primary Schools”. Het proefschrift geeft antwoord op de vraag hoe onderwijsprogramma’s in buitenschoolse leeromgevingen kunnen bijdragen aan het uitlokken, ontluiken en ontwikkelen van wetenschapstalent bij basisschoolleerlingen. Zij verzorgt onder meer onderwijs aan docenten uit het primair en voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

Carla Geveke

Op vrijdagochtend 3 februari geeft dr. Geveke op de Zernike Campus les aan leerlingen van twee basisscholen. ’s Middags vindt het symposium plaats, dat bedoeld is voor leraren, directeuren en andere onderwijsmakers die geïnteresseerd zijn in talentontwikkeling rondom het onderwijs.

Programma

14.30 Inloop met koffie en thee
15.00 Dr. Henderien Steenbeek, lector Leren & Gedrag, Pedagogische Academie
15.15 Prof. dr. Peter Barthel, hoogleraar Sterrenkunde RUG
15.30 Dr. Carla Geveke, docentonderzoeker Lectoraat Integraal Jeugdbeleid
Na de pauze zijn er diverse workshops, verzorgd door studenten van de Masteropleiding Talentontwikkeling & Diversiteit
17.10 Einde programma met drankje en hapje

Organisatie symposium over talentontwikkeling

De organisatie van het symposium is in handen van het lectoraat Integraal Jeugdbeleid en de Masteropleiding Talentontwikkeling & Diversiteit van de Pedagogische Academie Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt Noord-Nederland en de Rijksuniversiteit Groningen.

Er zijn geen berichten gevonden