holland webweek

The Holland WebWeek

Datum: 16 september 2015 t/m 19 september 2015

Tomorrow’s Way Of Life!

The Holland WebWeek is een vierdaags Online- en ICT festival in Groningen met sprekers, workshops, The Battle of The Schools, Startup050, The Gamehal van het Noorden, honderd meiden die leren programmeren, drones en nog veel meer. Dit nieuwe festival wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en vindt plaats van 16 t/m 19 september 2015.

De ICT-sector in Groningen bloeit. De Groningse bedrijven behoren tot de top van Nederland en bijna elke dag verschijnen er artikelen op het web en in de krant over nieuwe ‘Groninger’ vondsten en ontwikkelingen. Tien procent van de 50 snelst groeiende ICT-bedrijven komt uit Groningen.
Er zijn ook zorgen. Vacatures kunnen moeilijk gevuld worden. Er is een structureel tekort aan ICT-ers. Met THWWG willen wij (aankomende) ICT-ers duidelijk maken dat er een fantastische toekomst voor ze is in Groningen. THWWG gaat Groningen, elk jaar weer, een duidelijke online ICT propositie geven en ervoor zorgen dat meer mensen naar Groningen komen om in de ICT-sector te werken of een studie op dit gebied te gaan volgen.

Bloeiend start-up klimaat

Groningen heeft een bloeiend ‘start-up’ klimaat. Nergens in Nederland ontstaan er zo veel veelbelovende nieuwe online ICT initiatieven. THWWG wil deze start-up cultuur en kwaliteit extra onder de aandacht brengen en daarmee de bestaande (traditionele) ICT-bedrijven motiveren en uitdagen. Startups krijgen met THWWG een nationaal podium in hun eigen regio. Nog meer aandacht voor startups geeft een extra dimensie aan het vestigingsklimaat in Groningen.

Met THWWG laat Groningen op een positieve zelfbewuste manier zien dat er in het noorden meer te halen valt dan rust, ruimte en gas. Groningen claimt tijdens deze week met recht zijn voortrekkersrol op het gebied van ICT. Als je wilt weten hoe de wereld er morgen uit ziet moet je van 16 t/m 19 september in Groningen zijn.

Er zijn geen berichten gevonden