VentureClass

VentureClass “Strategic renewal in a social value perspective”

Datum: 25 februari 2016 , Tijd: 19:00 - 20:00 uur

Het Op donderdagavond 25 februari organiseert VentureLab International de eerste VentureClass van 2016 met twee sprekers: Jan Tichelaar, voormalig algemeen directeur van Koninklijke Tichelaar Makkum en Steve Walsh, professor Entrepreneurial Renewal of Industry aan de Universiteit Twente en University of Mexico.

Soms is een drastische koerswijziging nodig om het bestaansrecht van je bedrijf in de toekomst te verzekeren. “Strategic renewal” is een corporate ondernemerschapsproces dat tot doel heeft een belangrijke strategische verandering door te voeren bij een bestaand bedrijf. Welke rol spelen sociale waarden bij bedrijfstransformaties en ondernemerschap in het algemeen?

Jan Tichelaar was als 12e generatie tot voor kort CEO van familiebedrijf Koninklijke Tichelaar Makkum. Het is het oudste bedrijf van Nederland en wereldwijd bekend om hun “Makkumer Aardewerk”. Tichelaar vertelt waarom en hoe de radicale koerswijziging van het bedrijf onder zijn leiding plaatsvond. Hij benaderde de verandering vanuit een breed waardeperspectief.
Tweede spreker is professor Steve Walsh. Vanuit het perspectief van sociaal ondernemerschap deelt hij deze avond zijn kennis op het gebied van strategische vernieuwing.

Programma:
19.00 uur: Deuren open en koffie
19:30 uur: Welkom en introductie VentureLab International (door Aard Groen)
20.00 uur: VentureClass
21.30 uur: Netwerkborrel

Praktische informatie:
Datum: donderdag 25 februari 2016
Tijd: 19:00-22:00 uur
Locatie: VentureLab North, Herestraat 106, Groningen
Meer informatie en aanmelden: klik op de link

Er zijn geen berichten gevonden