what the hackathon

What the Hackathon

Datum: 8 oktober 2016 t/m 9 oktober 2016 , Tijd: 10.00 - 17.30 uur

Oplossingen zoeken voor de Circulaire Economie

Zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2016 gaan 10 teams van 5 personen 30 uur aan de slag met het thema circulaire economie tijdens What the Hackathon. Ze doen dat onder begeleiding van diverse coaches op de locatie van AREA Reiniging in Emmen. De hackathon start om 11:00 uur en gaat in één ruk door tot 17:00 uur de volgende dag. Hierna zal een deskundige jury beoordelen welk team het beste idee en de beste uitwerking heeft neergezet. Zowel bij opening als bij sluiting van de hackathon zullen diverse vertegenwoordigers uit de politiek en het bedrijfsleven aanwezig zijn. Het principe van Circulaire Economie is de ultieme vorm van duurzaamheid, omdat producten en grondstoffen vrijwel volledig worden hergebruikt. De subthema’s van de hackathon zijn: “circulair wonen”, “circulair werken”, “circulair leven”, “circulair consumeren” en “van afval naar grondstof”.

What the Hackathon in Emmen

Voor één weekend worden de kantoorruimtes en hallen van Area Reiniging omgetoverd tot een virtuele arena waar creatieve deelnemers innoveren zien als een sport. De deelnemers werken aan oplossingen die de wereld een stukje beter moeten maken. Minder afval, meer hergebruik en een betere duurzaamheid staan voorop. “Zet creatieve mensen met elkaar in één ruimte met een beetje tijdsdruk, dan zullen ze -niet gehinderd door allerlei regelgeving en bureaucratie- met allerlei mooie oplossingen op de proppen komen waar misschien niemand nog aan gedacht heeft” aldus Adri Wischmann (één van de organisatoren) Alfride Groenewold (dir. AREA) “Wij werken graag mee aan dit initiatief. Er valt veel te innoveren en te transformeren op het gebied van hergebruik van waardevolle grondstoffen. Mensen moeten wakker worden en in beweging komen voor een beter milieu en een betere toekomst.”

Een circulaire economie is niet alleen beter voor ons leefmilieu. Volgens schattingen kan circulaire economie de komende jaren Nederland 8 Miljard Euro en tot wel 50.000 arbeidsplaatsen opleveren.

Meer informatie

What the Hackathon is een initiatief van Growing Workplace. Het event wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Emmen, Area Reiniging NV, provincie Drenthe, IoT Nederland, Drentea, Virol, Stenden, Omrin, gemeente Assen en diverse anderen. Informatie over dit event kunt u vinden op deze website. Tevens kunt u zich daar ook nog als deelnemer opgeven.

Data en locaties: zaterdag 8 oktober 2016, event-inleiding 10:00, start hacking 11:00 uur. Zondag 9 oktober 2016, start pitching (presentatie voor de jury) 15:00 uur, prijsuitreiking ca. 17:30 uur. De locatie is Area Reiniging, Columbusstraat 25, 7825 VP Emmen.

Er zijn geen berichten gevonden