Entrance

Academie Minerva

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Academie Minerva is een van de 17 schools van de Hanzehogeschool Groningen en biedt een breed en uniek aanbod kunstvakopleidingen. Academie Minerva bestaat uit de drie onderdelen: Beeldende Kunst en Vormgeving (BKV), Frank Mohr Institute en Minerva Academie voor Popcultuur.

Bij Beeldende Kunst en Vormgeving vind je de bacheloropleidingen Autonome Beeldende Kunst, Vormgeving en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ook kun je er terecht voor een Vooropleiding, Oriëntatiecursus en de Master Kunsteducatie. Frank Mohr Institute biedt de masteropleidingen MFA Painting, en MFA Media, Art, Design & Technology (MADtech). Minerva Academie voor Popcultuur is met de opleiding Popular ​ Culture gevestigd in Leeuwarden.
​​
​Kunst en cultuur worden steeds vaker in verband gebracht met economische groei, met stedelijke ontwikkeling en duurzame innovatie. ‘Creatieven’ en kunstenaars spelen daarin een rol als aanjagers van verandering en ontwikkelaars van nieuwe concepten en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Een verantwoordelijke rol waarmee je de wereld niet alleen verfraait en verrast, maar ook daadwerkelijk bijdraagt aan verandering en verbetering. Bij Academie Minerva bereiden we je op die rol voor.​

TERUG