Entrance

Academie voor Sociale Studies

De naam Sociale Studies zegt het natuurlijk al: Een breed en boeiend gebied waarin je hoe dan ook met mensen werkt. Als je praat met studenten en docenten van onze academie merk je het ook meteen: hier zijn sociaal bewogen en betrokken mensen aan het werk.

​Onze academie biedt drie opleidingen aan. Naast de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening bieden we sinds februari 2007 de opleiding Toegepaste Psychologie aan. Met elk van deze opleidingen kun je uiteindelijk aan de slag in het brede, diverse gebied van zorg en welzijn.

De sfeer binnen onze academie is professioneel en informeel. Afspraken worden natuurlijk nagekomen, studenten en docenten nemen elkaar serieus. Als student werk je zelfstandig of in projectgroepen en durf je daarbij je grenzen te verleggen. Respect voor de ander is ons uitgangspunt, ongeacht iemand zijn afkomst of problematiek. Onze studenten zijn initiatiefrijk en bepalen voor een deel hun eigen koers. Onze docenten zijn er om je te helpen. Je kunt gebruikmaken van hun ervaring en hun coachend vermogen. Ze geven je advies en bereiden je voor op de praktijk.

De Academie voor Sociale Studies ontwikkelt zich van onderwijsinstelling naar kennisinstelling. Dit betekent dat kennis wordt gegenereerd en doorgegeven die sterk gericht is op directe toepassing in het werkveld van zorg- en welzijn. Toegepast onderzoek doen en de resultaten ervan vertalen naar het werkveld en naar het onderwijs wordt meer en meer een kerntaak van de Academie. De leeromgeving van studenten wordt hierdoor verbeterd en concrete problemen die zich in de beroepspraktijk voordoen worden opgelost.​

TERUG