Mark Rutte

Geslaagd bezoek Mark Rutte aan Innolab Chemie

Mark Rutte bezoekt Innolab Chemie

Met groot enthousiasme bezocht premier Mark Rutte op woensdag 1 juni 2016 Innolab Chemie op Zernike Campus Groningen. Mark Rutte kwam naar Innolab Chemie om te zien hoe deze nieuwe proeftuin voor chemisch onderzoek zich ontwikkelt, en om te spreken met de onderzoekers  die hier aan het werk zijn. Tijdens zijn bezoek werd duidelijk dat Innolab Chemie een belangrijke plek inneemt in de keten van chemische bedrijven die in het Noorden zijn gevestigd.

Complete keten aanwezig

Tijdens zijn bezoek sprak de premier met diverse vertegenwoordigers en onderzoekers van Biofuran, Syncom, Ofichem, Mobacc en het campusmanagement van Zernike Campus. Tijdens dit gesprek kwam ook aan de orde, dat de complete keten aanwezig is in het noorden: grondstoffen, restproducten van andere industrieën, de R&D om hier nieuwe producten mee te ontwikkelen, en een afzetmarkt. Een rondleiding door de faciliteiten van Innolab Chemie en Syncom bood de premier de mogelijkheid een goede indruk te krijgen van de rol die Innolab Chemie vervult als broedplek voor nieuw, innovatief onderzoek in de chemie en life sciences.

Over Innolab Chemie

Innolab Chemie stimuleert, faciliteert en ondersteunt bedrijvigheid en initiatieven in de chemie vanuit de Rijksuniversiteit Groningen richting ondernemerschap. Innolab Chemie in Groningen is daarom dé proeftuin voor initiatieven en productontwikkeling in biobased economy, energie, life sciences, healthy ageing, sustainability en agro-food.

V.l.n.r. Marcel van der Sluis (Biofuran), Mark Rutte, Marnix Pool (Innolab Chemie), Edward van der Meer (campusmanagement) en Ton Vries (Syncom).

V.l.n.r. Marcel van der Sluis (Biofuran), Mark Rutte, Marnix Pool (Innolab Chemie), Edward van der Meer (campusmanagement) en Ton Vries (Syncom).

 

TERUG