duurzame chemie

Groningen-Drenthe voorbeeldregio duurzame chemie

De Europese Commissie heeft de regio Groningen-Drenthe gekozen tot een van de zes voorbeeldregio’s binnen Europa op het gebied van verduurzaming van de chemie en biobased economy. In totaal werden er 28 voorstellen ingediend bij de Europese Commissie. De zes gekozen modelregio’s ontvangen diverse vormen van advies en ondersteuning van de Europese Commissie om ambitieuze strategieën te ontwikkelen op het gebied van investeringen, onderzoek en productie van duurzame chemie.

Op hun beurt moeten deze zes voorbeeldregio’s het voortouw nemen op weg naar duurzame chemie in Europa. Dit kunnen zij onder andere doen door slim gebruik te maken van lokaal beschikbare grondstoffen zoals biomassa of afval. De ervaringen van de zes voorbeeldregio’s zullen gedeeld worden met andere geïnteresseerde Europese regio’s. Op deze manier kan ook de samenwerking versterkt worden tussen de chemische industrie en andere industrieën en sectoren, zoals landbouw, bosbouw, energie, afvalmanagement en recycling.

Voortrekker duurzame chemie

Dankzij de gezamenlijk inspanningen van de provincies Groningen en Drenthe zal deze Noord-Nederlandse regio een voortrekkersrol vervullen op het gebied van duurzame chemie en biobased economy. De start van het project ligt in de tweede week van januari 2016.

TERUG