Hanzehuis haalt mooi bedrag op voor Serious Request!

Dinsdag 8 december opende het Hanzehuis weer zijn deuren om binnen twee dagen een mooi bedrag op te halen om Serious Request te steunen. Het eindbedrag was dit jaar €4.300,-! Via Serious Request wordt dit gedoneerd aan kinderen en jongen in oorlogs- en conflictgebieden. 

Op dinsdag 8 december opende Paul van der Wijk van het College van Bestuur het Hanzehuis met de vermelding dat het bestuur ong. €1.000,- bovenop verzamelde bedrag zou bijleggen. Beide dagen waren gevuld met sing- en songwritters, workshops, dj’s en gastsprekers. Daarnaast kon er onder andere eten en drinken worden gekocht, waarvan een deel van de opbrengt ging naar het Hanzehuis, er konden weer nummers aan worden gevraagd voor een kleine bijdrage en de Helden van het Noorden konden gesteund worden middels een geldbedrag. Kortom, genoeg mooie initiatieven dat uiteindelijk €4.300,- opleverde. Het geld wordt gedoneerd aan Serious Request met het doel kinderen en jongeren uit oorlogs- en conflictgebieden, die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling, te helpen.

Sinds 2012 organiseert initiatiefnemer studievereniging Wordt Actief, samen met HappyHourFM, Studentendesk Rode Kruis Groningen en HanzeCAST het Hanzehuis. Ieder jaar net voor de kerstvakantie heeft de Hanzehogeschool een eigen versie van het Glazen huis, het Hanzehuis. Door verschillende acties, initiatieven en evenementen haalt het Hanzehuis geld op om dit te doneren tijdens 3FM Serious Requist.

 

TERUG