ICT en Health leeft bij jonge ondernemers tijdens de Philips Innovation Award

Zeven jonge studentenondernemers presenteerden afgelopen dinsdag hun potentieel baanbrekende ideeën tijdens de Philips Innovation Award (PHIA) in de Energy Barn op de Zernike Campus. Philips organiseerde, in samenwerking met het Campusmanagement, deze seminar waarbinnen studenten in één minuut hun innovatie idee dienden te pitchen voor een jury. De winnaar van de dag werkt aan een veelbelovende ‘’serious game’’ voor thuisrevalidatie.

De PHIA is de grootste studentenondernemersprijs van Nederland en is zo’n twaalf jaar geleden in het leven geroepen door Philips. Tijdens de PHIA doen studenten vanuit het hele land mee. Met hun innovatieve ideeën maken ze kans op €50.000,-, prachtig startkapitaal voor hun beginnende onderneming.

Tijdens de voorronde in Groningen deden zo’n 30 studenten, van de universiteit en de verschillende hogescholen uit de Noordelijke provincies, mee.  Zeven studenten pitchten hun idee voor een jury van gerenommeerde Groningse ondernemers en kregen feedback en tips om hen verder te helpen.

Opvallend was dat de jonge Groningse ideeën vooral uit de ICT en Health hoek kwamen. De winnaar van deze voorronde, Sven Poortman, oud student van de Hanzehogeschool Groningen, heeft zijn kennis van de opleiding Verpleegkunde en Human Technology gecombineerd en kwam met een ingenieus idee ten behoeve van een serious game voor thuis revalidatie.

Gerenommeerde jury

De jury van de PHIA-seminar in Groningen werd gevormd door Johannes Wolters; CEO van Lode Holding, Semme Moolenaar; studentondernemer en medeoprichter van Bandzoeker Music BV en verschillende Pharma Start-ups en Frans Donders; verantwoordelijk voor de incubator van de Hanzehogeschool, Cube050.

Na deze eerste ronde kunnen de studenten aan de slag met de feedback van de jury en zullen ze zich gaan voorbereiden op de rest van het landelijke PHIA traject. In de volgende ronde werken ze hun business plan verder uit. Uiteindelijk gaan 5 ondernemers door naar de finale in Rotterdam om te strijden voor de hoofdprijs van €50.000,-.

TERUG