master voor ondernemers

Master voor ondernemers bij RUG en Hanzehogeschool

De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool krijgen een master voor ondernemers. Dat kondigde Prins Constantijn aan, de speciaal gezant van StartupDelta, tijdens het inspiratiefestival Let’s Gro op 11 november. Hij sprak onder andere tijdens ‘Startups, Think Big’, een evenement tijdens Let’s Gro dat werd georganiseerd door Founded in Groningen. Deze ‘Entrepreneurial Master’ is een inhoudelijke opleiding waar studenten leren ondernemen. Doel is om het aantal startups vanuit de kennisinstellingen te verhogen.

Prins Constantijn hield vrijdag een vergadering met StartupDelta, dat zich inzet voor het startup-ecosysteem in Nederland. Ook sprak hij kort met de pers.

Master voor ondernemers: kansen benutten

Daar vertelde de prins meer over de nieuwe master, waarmee Groningen in Nederland de primeur krijgt. “De studenten van verschillende opleidingen kunnen leren hoe je een bedrijf moet opzetten, hoe je een business ontwikkelt en hoe je kansen op de markt benut”, legt de prins uit.

Het is de bedoeling dat de master leidt tot startups in de belangrijke thema’s in het Noorden. In Groningen, Drenthe en Friesland is veel aandacht voor energie, water, duurzaamheid en Healthy Ageing.
Bron: www.groc.nl

TERUG