noordelijke ringweg

Noordelijke Ringweg afgesloten 15-17 juli

De Noordelijke Ringweg in Groningen – tussen de Westelijke Ringweg en de Bedumerweg – is komend weekend in beide richtingen volledig afgesloten. Dat geldt ook voor de op-en afritten bij de Noordelijke Ringweg, waaronder de op- en afrit naar de Zonnelaan en naar Zernike Campus. De afsluiting geldt van vrijdagavond 15 juli 19.00 uur tot maandagochtend 18 juli 6.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Oostelijke en Zuidelijke Ringweg. Zie onderstaande kaart:

noordelijke ringweg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het weekend wordt de oude asfaltdeklaag verwijderd en een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Ook wordt dan onderhoud uitgevoerd aan de Plataanbrug op de Noordelijke Ring, de brug over het Reitdiep.

Vanwege de strakke planning gaan de werkzaamheden in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli voor een groot gedeelte door. Dit zorgt voor geluidshinder voor de omgeving. De omgeving is hiervan op de hoogte gesteld.

Alternatieve autoroute naar Zernike Campus

Het verkeer wordt omgeleid via de Oostelijke en Zuidelijke ringweg. De alternatieve route naar de Campus gaat via  de N355, afrit Reitdiephaven.

De zomerwerkzaamheden duren tot eind augustus. Dan worden onder andere een nieuwe (stille) asfaltdeklaag, nieuwe belijning en nieuwe bebording aangebracht en worden de geluidsschermen vervangen. Na het weekend gaat de aannemer verder met het gedeelte van de ringweg tussen de Bedumerweg en de Oostelijke Ringweg.

Meer informatie Noordelijke ringweg

Voor meer informatie over de werkzaamheden, kijk dan op de website over de Ring Groningen en op de website van Groningen Bereikbaar.

TERUG