nieuwe buslijn

Naar Zernike Campus met het Openbaar Vervoer

Zernike Campus Groningen is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Er rijden een aantal stads- en streekbussen naar de Zernike Campus Groningen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende diensten. Kijk voor meer informatie over uw reisplanning op de gratis reisplanner of de site van Qbuzz en  Arriva.

  • Vanaf Centraal station Groningen: lijn 15. Rijdt in de ochtendspits 20x per uur.
  • Vanaf De Punt/ Station Noord: lijn 9
  • Vanuit Zuidhorn: Qlink 1
  • Vanuit Roden: lijn 17
  • Vanuit Veendam: lijn 171
  • Vanaf P+R Haren: rechtstreekse bus lijn 26

Buslijnen vanaf P+R Haren en Hoogkerk naar Zernike Campus

 OV-probeerkaart

In verband met de ombouw van de zuidelijke ringweg vanaf 2017, organiseren diverse instanties samen met Groningen Bereikbaar de OV-probeerkaart. Met deze kaart reis je drie weken lang gratis met het openbaar vervoer naar je werk in Groningen. Probeer het nu zelf en laat je auto staan.

Ben jij gewend om dagelijks met de auto van en naar je werk in Groningen te reizen? Als dit op al jouw werkdagen het geval is, biedt Groningen Bereikbaar je de kans om eens iets anders te proberen. Met de OV-probeerkaart test je drie weken lang hoe het is om met de bus of trein naar je werk te reizen. Voor meer dan de helft van de automobilisten geldt namelijk dat ze een evengoed of zelfs beter reisalternatief hebben met het openbaar vervoer. Omdat lang niet iedereen zich daar bewust van is, helpt Groningen Bereikbaar je slim op weg. Voor meer informatie, klik hier.