Chemie

Premier Rutte bezoekt Innolab Chemie

Minister-president Rutte bezoekt vandaag Innolab Chemie op de Zernike Campus Groningen! De in september geopende proeftuin is bedoeld om met name start ups in de chemie een omgeving te bieden met laboratoriumfaciliteiten. Dhr. Rutte bezoekt Groningen tevens voor zijn toespraak op de conferentie Building the Future of Health in het UMCG.

Innolab Chemie is een initiatief van Rijksuniversiteit Groningen en chemiebedrijf Syncom. Het biedt starters in de chemie laboratoriumfaciliteiten zoals zuurkasten en labtafels, en daarnaast kantoorruimte. Tijdens een rondleiding door het complex van Innolab spreekt minister-president Rutte met werknemers van de vijf startende chemiebedrijven die op dit moment gevestigd zijn in het complex. Vervolgens bezoekt de premier de webwinkelketen Experty waar hij een rondleiding krijgt door het magazijn.

De aanleiding van het bezoek van minister-president Rutte is zijn toespraak op de conferentie Building the Future of Health bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Tijdens deze vierdaagse internationale conferentie bespreken wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers de bijdrage die de gebouwde omgeving kan leveren aan een goed en gezond leven.

Voorafgaand aan de conferentie heeft minister-president Rutte een werklunch met ondernemers.

TERUG