RUG

RUG start opleidingen in China

De vestiging van de Rijksuniversiteit Groningen op de Campus Yantai in China leidt ertoe dat de RUG daar in 2018 begint met academische opleidingen. De zeven opleidingen van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, deels in samenwerking met Medische Wetenschappen en de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen, starten volgend jaar september.

Het gaat om de volgende opleidingen: BSc Chemistry, BSc Industrial Engineering & Management, BSc Life Sciences & Technology, BSc Mathematics, MSc Chemical Engineering, Msc Biomedical Engineering, MSc Environmental and Infrastructure Planning. Het Chinese ministerie van Onderwijs moet echter nog goedkeuring geven aan de plannen.

De samenwerking met de Chinese universiteit is een jaar geleden opgestart. De RUG is een interessante partner voor de Chinese universiteit. Beide instellingen stijgen immers snel in de wereldwijde top 100 universiteiten.

Aankomend jaar is een voorbereidend jaar om vervolgens studenten de mogelijkheid te geven om op de Chinese locatie van de RUG te studeren.

 

TERUG