campus bereikbaar

Start verdubbeling fietspad Zernikelaan 6 maart

7 maart 2017

Op maandag 6 maart zijn de werkzaamheden op de Zernike Campus gestart om het fietspad op de Zernikelaan aan de oostzijde te verbreden. Zo komt er een fietspad voor tweerichtingsverkeer, wordt een voetpad langs het padden bos gemaakt, de afslag richting Nijenborgh 4 wordt aangepast en tot slot wordt extra openbare verlichting aangebracht waar nodig. De werkzaamheden starten vanaf het bewakingsgebouw en worden uitgevoerd in noordelijke richting, tot aan de kruising van de Willem-Alexander Sporthal.

Voorbereidingen voor Feringa Building

Het voetpad en fietspad worden vernieuwd ter voorbereiding op de bouw van de Feringa Building. Naast verbreding van dit fietspad zal in de nabije toekomst ook de fietsroute bij de entree van de campus (rondom de Crematoriumlaan) worden aangepast, zodat fietsers en bouwverkeer elkaar overzichtelijker kunnen kruisen. Ook wordt de weg Nijenborgh grotendeels afgesloten (daar komt het nieuwe gebouw te staan) en wordt P1 verplaatst. Hierover volgt later meer informatie.

Klaar op 17 maart

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Antea Realisatie BV en zijn naar verwachting 17 maart afgerond. Tijdens de werkzaamheden blijven alle gebouwen bereikbaar. Ter plaatse worden verkeersmaatregelen getroffen om een veilige situatie te houden en de doorstroming minimaal te hinderen.

De weg Nijenborgh – aan de oostzijde van de campus – wordt daarmee afgesloten. Zodra de sloop van Nijenborgh 4 gereed is, zal op die plek een parkachtige omgeving komen met brede fiets- en looppaden. Voor een impressie van het nieuwe Feringa Building, klik hier.

TERUG