Startup fast track 2

Energie startups winnen startkapitaal

Clean Tech Aviation, Energie Company, Envitron, GRIDCORN en Synext zijn uitgeroepen tot winnaars van Startup Fast Track 2016, een ondersteuningsprogramma voor beginnende energie-ondernemers met groot toekomstpotentieel. De ondernemers krijgen met hun overwinning een investering van elk EUR 10.000 toegekend. Op vrijdag 1 juli namen de winnende bedrijven hun prijzen in ontvangst.

Startup Fast Track
Startup Fast Track is een initiatief van Energy Academy Europe en energiebedrijf ENGIE in samenwerking met Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool en Provincie Groningen. Het programma richt zich op het stimuleren, versnellen en realiseren van starters die impact hebben op de energietransitie.

De energie-startups zijn met het winnen van de prijs ook uitgenodigd om mee te doen aan het tweede deel van het accelerator-programma Startup Fast Track. In dit deel kunnen ze hun bedrijf in korte tijd een versnelde start geven met hulp van coaches uit allerlei vakgebieden.

Volop kansen in de energiemarkt
Ons snel veranderende energielandschap biedt volop kansen aan jonge bedrijven die iets nieuws op de markt willen brengen. Dat kunnen technologische innovaties zijn, maar ook vernieuwingen op terreinen zoals ICT, recht en dienstverlening, vakgebieden die een raakvlak hebben met energie en duurzaamheid. Juist die veelzijdige mogelijkheden maakt de energiesector zo aantrekkelijk voor startups. Maar om een jong bedrijf succesvol te maken is behalve een goed ondernemingsplan ook gedegen kennis nodig van de markt, financiën, risicomanagement en marketing. De intensieve begeleiding en coaching van het programma vergroot de kans op succes en snelle groei van het nieuwe bedrijf.

In 2017 gaat een derde ronde van Startup Fast Track van start. Meer informatie is te vinden op www.startupfasttrack.nl.

TERUG