Succesvolle seminar van Philips Innovation Award!

Woensdag 18 november was de aftrap van de eerste Noordelijke versie van Philips Innovation Award (PHIA). De seminar is gefaciliteerd door de Zernike Campus. Het evenement vond plaats in het R&D Hotel waar een zaal vol jonge enthousiaste ondernemers en inspirerende sprekers zorgde voor een succesvolle en innovatieve avond.

De seminar begon met een presentatie van de Philips Innovation Award. Vervolgens vertegenwoordigde Remco van Ravenswaaij Philips in zijn interessante toespraak over zijn veelzijdige werk voor de organisatie. Tijdens een korte pauze hadden alle deelnemers de mogelijkheid om zijn/ haar idee in 100 woorden op een bierviltje te schrijven. Deze bierviltje worden landelijk verzameld en de beste 10 ideeën winnen €100,-.

Na deze korte pauze kregen 10 jonge ondernemers de kans om binnen één minuut hun idee te pitchen. Er zaten veel interessante ideeën tussen, maar er Robert Mertens werd door de jury beoordeeld de winnaar en daarmee won hij een Philips Wake-up Light. Hij omschrijft zijn idee als volgt: “Het is een spel dat met behulp van vergelijkbare hardware artsen in opleiding helpt bij het oefenen van de vaardigheden die nodig zijn bij het doen van een ultrasound onderzoek om op een leuke en uitdagende manier een transducer te leren gebruiken.”

Tot slot kon iedereen onder het genot van een drankje en een bitterbal luisteren naar het inspirerende verhaal van Mendel Bouman. Als jonge ondernemer in game development is hij begonnen is in het R&D hotel. Hij heeft de deelnemers proberen mee te geven dat ondernemen niet iets is om bang voor te zijn, maar iets is waar een toekomst in zit. “Dit verhaal heeft mij echt geïnspireerd. Ik zie er wel een beetje tegen op om geen zekerheid te hebben, maar door het verhaal van Mendel lijkt het mogelijk”, aldus een deelnemers. Na afronding van de seminar was er een gezellige borrel om te netwerken en te socializen.

Vanuit de Zernike Campus zijn we trots op de samenwerking met de PHIA en  dat we faciliterend zijn geweest in de groei van innovatie en ondernemen.

TERUG