Talent

Talent gezocht!

Groningen roept talent op in aanloop naar De Nacht van Kunst & Wetenschap

Ben je het talent op hét gebied van kunst, muziek, sport, wetenschap en ondernemerschap? Dan zijn we op zoek naar jou! Talent uit Groningen kan dit jaar wederom in de talentenexpositie op laten zien waarin zij uitblinken. Zij gaan met elkaar de strijd aan voor de winst van de ‘Gouden Like’ en een mini-expositieruimte in het Groninger Museum. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 4 juni 2016.

Zoektocht naar talent
In de talentenexpositie op www.cityoftalent.nl/expo kunnen Groningers hun talent laten zien en via hun eigen social media kanalen campagne voeren voor de meeste ‘likes’ op de website. Dit jaar wordt wederom een ‘Gouden Like’ uitgereikt aan de winnaar en een ‘Zilveren Like’ aan de winnaar van de tweede prijs.

Mini-expositieruimte
In de weken voorafgaand aan De Nacht van Kunst & Wetenschap is een aantal talenten ook zichtbaar in de stad. Grote lichtgevende kubussen op diverse locaties zoals de Herestraat en het Academiegebouw laten het werk zien van drie Groningse talenten. Deze talenten maken deel uit van de programmering van De Nacht van Kunst & Wetenschap.  Bekijk hier alle locaties en data voor de mini-expositie.

Talenten
Jorrit Sinke heeft het magnetische veld om ons heen zichtbaar gemaakt met een muzikale compositie van kloppende harten in een 3D-constructie waar je als bezoeker doorheen kunt lopen. Ruben Verwaal promoveerde op de chemie van lichaamssappen. Hij wil met zijn onderzoek het publiek laten nadenken over hun eigen lichaam. Prof. Dr. Sophia de Rooij ontwikkelde een online interactieve videogame ‘delirium experience’ met als doel zorgverleners te leren hoe ze delirante patiënten beter kunnen herkennen en behandelen, maar ook direct de effecten van betere zorg te ervaren.

Aanmelden
Talenten kunnen zich aanmelden op maandag 9 mei 2016 (vanaf 12 uur) tot woensdag 1 juni 2016 (12 uur) via www.cityoftalent.nl/expo. Tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 4 juni worden de prijzen uitgereikt.

TERUG