Je kunt deze Vraag en Antwoord sectie raadplegen voor vragen over Zernike Campus Groningen. Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een mail aan info@zernikecampusgroningen.nl en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

 • Is er een pinautomaat op Zernike Campus?

  Antwoord

  Je kunt pinnen op Zernike Campus. Er is een pinautomaat aanwezig in de centrale hal van de Van Olsttoren, Zernikeplein 7 in Groningen.


 • Can I rent a room at Zernike Campus?

  Antwoord

  Unfortunately it is not possible to rent a room or house on Zernike Campus, because there is no accommodation at the Campus. Our advice is to contact the faculty where you are stuying and ask there if they can help you. Normally all the students get contact with the admission office (http://www.rug.nl/education/international-students), they can also help you with accommodation.

  Another advice is to contact the organisation SSH on how to rent a room. They help with student accomodations in Groningen: https://www.sshxl.nl/en

   


 • Is er bedrijfsruimte te huur?

  Antwoord

  Op diverse plekken op Zernike Campus Groningen is bedrijfsruimte te huur. Ben je student en wil je een bedrijf starten? Neem dan eens contact op met Cube050. Cube050 (Creating & Upgrading Business and Entrepreneurship) is de incubator en accelerator in de stad Groningen die student- en alumniondernemers van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen en kennisintensieve ondernemers in de regio ondersteunt.

  Momenteel wordt er ook gewerkt aan een inventarisatie van de overige bedrijfsruimtes op Zernike Campus Groningen. Meer informatie hierover volgt!


 • Hoe meld ik een event aan voor deze site?

  Antwoord

  Student, lid van een studievereniging en je hebt een activiteit die je graag op deze website vermeld zou zien? Of bent u ondernemer op de campus, en u wilt uw open dag graag vermelden op deze website? Dat kan! U kunt uw event of nieuws laten opnemen op deze website over Zernike Campus Groningen. Stuur daarvoor een mail aan info@zernikecampusgroningen.nl t.a.v. Marlies Schipperheijn. Vermeld in uw mail de benodigde informatie en stuur ook indien mogelijk, een afbeelding mee. Graag nemen we uw nieuws op!


 • Waar kan ik parkeren op de campus?

  Antwoord

  Er zijn meerdere plekken op Zernike Campus Groningen waar je kunt parkeren. Er is een gratis transferium aan de Prof. Uilkensweg en een gratis parkeerplaats Pd. Daarnaast zijn er vijf parkeerplaatsenĀ  (P1-P5) die alleen toegankelijk zijn met een inrijkaart of parkeerpas. Voor meer informatie, klik hier.


 • Zit er een supermarkt op de campus?

  Antwoord

  Op Zernike Campus Groningen is een AH to go aanwezig. Deze supermarkt is gevestigd in de Bernouilliborg aan de Nijenborgh 9.


 • Kun je een kamer huren of wonen op de campus?

  Antwoord

  Momenteel kun je als student nog geen kamer huren of wonen op Zernike Campus Groningen. Er wordt wel bekeken, of wonen op Zernike Campus voor studenten mogelijk is in de nabije toekomst.

  Als je een kamer zoekt in Groningen, start dan op tijd met je zoektocht. Groningen is een erg populaire studentenstad. Dat betekent dat jij samen met vele andere aankomende studenten op kamerjacht gaat. De universiteit, de Hanzehogeschool Groningen, de gemeente en huisvestingbureau Lefier zorgen er door gerichte samenwerking voor dat iedereen zo snel mogelijk aan een kamer wordt geholpen. Houd er echter rekening mee dat het toch wel even kan duren voor je een kamer hebt gevonden. Het is dus belangrijk dat je je tijdig inschrijft als kamerzoekende en zelf niet te laat begint met zoeken.

  Tips voor het vinden van een kamer of woonruimte in Groningen: