campus bereikbaar

Werkzaamheden op Zernike Campus in week 42

In week 42 zijn er weer  diverse werkzaamheden op de Zernike Campus. Lees hier meer.

Bodemonderzoek

In deze week wordt er bodem- archeologie- en bemalingsonderzoek gedaan van maandag 17 oktober tot en met woensdag 19 oktober t.b.v. WarmteStad. Deze onderzoeken worden gecombineerd uitgevoerd bij de Zernikelaan, De Mudden, Blauwborgje (ter plaatse van het sportveldencomplex van de RUG) en het Jaagpad. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Tauw adviesbureau. Henk Brinkman, specialist milieu van de afdeling Stadsingenieurs van de gemeente Groningen, begeleidt het onderzoek. We verwachten dat u weinig hinder zult ervaren van het onderzoek.

Werkzaamheden aanleg Logistiek Plein bij Nijenborgh 4

In week 42 wordt begonnen met de aanleg van het Logistieke Plein bij Nijenborgh 4 (onderdeel van de RUG). Het Logistieke Plein is nodig in het kader van de bouw van de Zernikeborg. Op de bijgevoegde tekening is het Logistieke plein geel gemarkeerd en wordt volgende week afgesloten om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Belangrijke uitgangspunten daarbij zijn:

  • De hoofdingang van Nijenborgh 4 is bereikbaar via de Zernikelaan
  • Er komt een cordon voor voetgangers tussen P1 en de hoofdingang en Nijenborgh 4
  • P1 blijft normaal bereikbaar en functioneel
  • De fietsroute vanaf de Crematoriumlaan naar Energy Academy Europe / Linnaeusborg blijft ongewijzigd

werkzaamheden

Mochten er vragen zijn over de aanleg van het Logistieke Plein, dan kunt u terecht bij Mark Bloeming, Hoofd Terreinbeheer van de Rijksuniversiteit Groningen (m.bloeming@rug.nl).

 

TERUG